6% BTW-tarief voor woningen ouder dan twee jaar

6% BTW-tarief

6% BTW-tarief voor woningen ouder dan twee jaar

Het BTW-tarief voor stukadoorswerk en sauswerk  aan particuliere woningen van ten minste 2 jaar oud is verlaagd naar 6%. Dit geldt zowel voor de binnenkant als de buitenkant van een huur- of koophuis. Het BTW-tarief van 6% geldt niet voor stukadoorswerk aan woningen jonger dan 2 jaar, of voor stukadoorswerk aan gebouwen die niet als woning worden gebruikt. Daarvoor geldt het tarief van 21% BTW.

Particuliere woningen

Met particuliere woning wordt bedoeld een onroerende zaak waarin particulieren permanent mogen verblijven. Ook tijdelijke leegstaande woningen vallen daaronder.

Stukadoorswerk

Bij stukadoorswerk gaat het om de volgende werkzaamheden: de voorbereiding en voorbehandelingswerkzaamheden die een stukadoor moet verrichten voordat hij kan overgaan tot het eigenlijke stucwerk; en het eigenlijke stucwerk.

Ouderdomsverklaring

In alle gevallen dient de opdrachtgever een ouderdomsverklaring te ondertekenen. Deze verklaring moet bewijzen dat de woning ouder is dan 2 jaar. Het stukadoorsbedrijf moet de ouderdomsverklaring bij zijn administratie bewaren.